coka

Misli u kasnim satima

Ljubav — Autor odpisana @ 14:07

Koračajući, u kasnim satima, pustim ulicama grada...razmišljam o sebi, svom životu, usponima i padovima, greškama, grižoj savesti, o tome ko sam zapravo ja. Jedan pogled u mesec, bio je dovoljan da shvatim da sam se izgubila i da se zapitam gde ću stići ako ovako nastavim?

Svako od nas ima svoju životnu priču, kako će je drugi doživeti, zavisi samo od načina na koji ćemo je ispričat... Sada verovatno očekujete dugu priču o mom životu, ali ne, neću ulaziti u dubinu, samo ću ga malo zakačiti. Izmedju velike ljubavi i karijere, ja sam odabrala karijeru, izmedju poštenja i prevare,  prevaru. Izmedju svog pravog lica i maske, masku. Izmedju reči drage osobe i reči pakosne, poslušala sam reči pakosne osobe... Zašto? Ne znam!!!!

Pokušavam otkriti gde sam to pogrešno skrenula i vratiti se na pravi put, ali ne mogu, ne znam kako stići do njega. Dive mi se ljudi koji me ne poznaju, koji ne znaju ni 10% od moga života, zašto, zato što su navikli da sam jaka, vedra i uvek spremana za nove avanture, ali oni ne znaju da je to samo paravan, gluma osobe koja je otkrila svoju ulogu i jako je dobro gluma, a u stvari krije svoje pravo ja. Nisam ja neiskrena prema drugima, samo retko pokazujem svoje lice, retko pričam o svojim greškama, retko pričam o sebi... Kada bih mogla vratiti godine, mnoge stvari bi drugačije uradila, ne bih dozvolila da postanem ovako hladna, ali nažalost ne mogu. Mogu samo pokušati ispravili krive korake koje sam napravila i to je sve, samo da otkrijem kako....


Malo o životnom pokretaču ;-)

Ljubav — Autor odpisana @ 15:10

"Ljubav nikad ništa ne zahtijeva, već samo daje. Ljubav samo pati, nikada se ne kaje i nikada se ne sveti."

"Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom."

 

"Ljubav je najjača snaga koju sebi svijet može predstaviti, a istovremeno i najskromnija."

 "Biti zaljubljen znači biti u stanju vječne anestezije."

"Ljubav je uvijek otvorenih ruku. Otvorenih ruku dopuštate ljubavi da dolazi i odlazi kako želi, slobodno, jer bi ona to ionako činila. Ako pokušate zarobiti ljubav, shvatit ćete da držite samo sebe."


Kamenje u žuči

Ljubav — Autor odpisana @ 13:44

 

Kada je mojoj mami, pre godinu dana utvrdjena ova bolest koje nije ni malo jednostavna. Ona je bila u fazonu, probaću sve i svašta, samo ne pod nož!

Kupila je okolo recepte, zvala ljude koji su bolovali od ove bolesti, pila neke napitke ( od kojih joj je samo bilo muka) i da tako kažem "glupirala se". Da, tačno je da od njih nije imala napade, ali prilikom zadnje kontrole, doktor je upitao "šta je pila?" i otkomentarisao kako se voli igrati sa svojim zdravljem.

Ti razni napici i djete, nisu joj pomogli da se razbije to kamenje, samo su ga utišali da nema napade (da ne kazem da su je zavarali da je sve ok)... Posle par meseci je ipak odlučila da ode na operaciju, operisana je laserski i za par dana izašla iz bolnice.

Hvala Bogu, sada je sve dobro, ali ovom pričom samo želim da poručim svima onima koji imaju istu dijagnozu ili znaju nekoga sa njom, da im poručim da se ne zavlače sa "čudotvornim napitcima", sa njima mogu samo zavarati i dovesti (u najgoram slučaju) svoje zdravlje i život u opasnost.

 

 


Tebi sa crnim očima

Ljubav — Autor odpisana @ 00:28

 

Tebi, što si jednom u polutami

šaputao moje ime, 

tražio moje oči,

mrsio moju kosu.

Tebi poklanjam ovu pesmu, 

jer volim tvoje oči

koje me potsećaju na uzburkano more

i divnu kosu, volim tvoj glas, 

tvoj pokret,

način na koji okrećeš glavu, 

kad plavičasta tama prekriva naše snove,

ja ću na belim pahuljama,

pisati tvoje ime

jer ćeš mi i tada mnogo značiti...


Zaboravi

Ako me sretneš na pustoj ulici

zaboravi sve što je bilo, 

sve ono što je prošlo 

izbriši iz svoga sećanja.

Nemoj gledati u moje oči

jer one će zablistati suzama,

nemoj dodirivati moje ruke

one će zadrhtati, 

nemoj gledati u moje usne,

one će tiho izgovatati tvoje ime...

Ali, nemoj učiniti sve to

jer moj bol bi postao veći,

nemoj misliti na mene,

nego me zaboravi...

 Powered by blog.co.yu